— maandag 18 januari 2016, 08:55 | 0 reacties, praat mee

MH17-anatoom Maat sleept RTL voor RvdJ

Pierre Crom / ANP

George Maat heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen RTL Nieuws. De anatoom wil dat de Raad een oordeel velt over de 'huisvredebreuk' door de zender en publicatie van zijn in het geheim opgenomen college op de Universiteit van Maastricht in april vorig jaar.

In de lezing werden foto’s gebruikt van stoffelijke resten van MH17-slachtoffers. RTL zond beelden uit van dat college die zorgden voor enorme ophef waardoor Maat uit het onderzoeksteam werd gezet door minister van Justitie Ard van der Steur. Er kwam veel kritiek op Maat, die uiteindelijk geen enkele afspraak bleek te hebben geschonden. Donderdagavond bood minister Ard van der Steur (Justitie) zijn excuses aan.

De anatoom overweegt ook juridische stappen tegen RTL maar die ‘hangen af wat er uit de Raad voor de Journalistiek komt’.

RTL Nieuws blijft op het standpunt staan dat het zorgvuldig heeft gehandeld. Er was een ‘maatschappelijk belang’ bij de publicatie, aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. Meer bij ANP via de Volkskrant

Lees ook het Villamedia artikel ‘Lessen voor de Pers’ met George Maat en een interview met André Tak, chef van de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.