data als kans

— woensdag 12 januari 2022, 11:03 | 0 reacties, praat mee

Meldpunt ingesteld voor journalisten bij dreigende situaties in gerechtsgebouw

ANP

Alle Nederlandse gerechtsgebouwen hebben vanaf nu een meldpunt waar juristen en journalisten melding kunnen maken van een "onveiligheidsgevoel, een dreiging of kwetsbaarheid". Er is daarmee een directe lijn naar de beveiliging(scoördinatie), zodat meteen op zulke dreigingen gereageerd kan worden. Laatste wijziging: 12 januari 2022, 11:05

De contactgegevens van deze meldpunten per gerecht zijn inmiddels via relevante beroepsverenigingen gedeeld met leden. Het bestaan van dit meldpunt is daarnaast - zonder mailadressen - gepubliceerd op de speciale pagina’s op rechtspraak.nl voor advocaten, juristen en journalisten.

Het meldpunt is een aanvulling op de bestaande landelijke regelingen, waarbij partijen de griffie van de rechtbank vooraf gemotiveerd kunnen verzoeken voor aanwezigheid van parketpolitie. Deze procedure blijft ongewijzigd.

Voor acute dreigende situaties in het gerechtsgebouw kunnen advocaten en journalisten terecht bij de bode en/of de beveiliging.

Bekijk meer van

Rechtspraak

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.