— woensdag 2 oktober 2019, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Meghan Markle klaagt tabloid aan om publicatie privébrief

Mei 2019: de hertog en hertogin van Sussex tonen hun eerste kind, Archie, aan de wereld | EPA

Meghan Markle, hertogin van Sussex en vrouw van prins Harry, sleept krant Mail on Sunday en moederbedrijf DMG Media voor de rechter. Centraal staat een handgeschreven brief van Markle aan haar vader, die de Mail on Sunday begin dit jaar heeft gepubliceerd. Laatste wijziging: 9 januari 2020, 13:24

Thomas Markle en zijn dochter zijn van elkaar vervreemd, iets dat in de Britse tabloidpers breed is uitgemeten. De hertogin ligt daarnaast als Amerikaanse onder een vergrootglas. De aanklacht tegen de Mail on Sunday spreekt onder meer van auteursrechtenschending en een inbreuk op privacy.

Prins Harry maakte het nieuws over de juridische stappen bekend via zijn officiële website. Hij zegt dat de behandeling van zijn vrouw oude herinneringen ophaalt over de manier waarop zijn eigen moeder door de tabloidpers is aangepakt.

“Mijn grootste vrees is dat de geschiedenis zich herhaalt. Ik heb zelf gezien wat gebeurt als iemand van wie ik houd in ‘een product’ wordt omgezet, tot ze niet langer worden behandeld of gezien als een echt mens. Ik verloor mijn moeder en zie nu hoe mijn vrouw het slachtoffer wordt van precies dezelfde krachten”, aldus prins Harry.

De Mail on Sunday verklaarde tegenover dagblad The Independent dat het zich ‘met verve’ zal verdedigen en achter de berichtgeving staat.

Bekijk meer van

Prins Harry Meghan Markle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.