— dinsdag 28 november 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Harry en Meghan geschokt door mediageweld

Prins Harry en zijn verloofde, Meghan Markle waren geschokt door de overweldigende omvang van de media-aandacht voor hun relatie. Dat vertelden de Britse prins en de Amerikaanse actrice gisteren in hun eerste gezamenlijke televisie-interview op BBC, naar aanleiding van hun verloving.

De prins – zelf toch aardig door de wol geverfd als het op de Britse tabloid-pers aankomt, vertelde dat hij Markle had gewaarschuwd voor wat er zou komen, maar dat ook hij ‘totaal verrast’ werd door de storm aan reacties. ‘We waren volledig onvoorbereid.’ Markle: ‘Mensen denken dat het bekend terrein voor me is, omdat ik in de entertainmentindustrie heb gewerkt. Maar dat is een misverstand; ik ben nooit in deze mate onderdeel geweest van een tabloid-cultuur.’

Markle vertelt dat ze er daarom voor koos om niets te lezen van wat er over haar verscheen. Prins Harry echter, vond dat er een lijn werd overschreden, en stuurde vorig jaar een persbericht uit waarin hij dat in uitzonderlijk sterke bewoordingen liet weten. Hij was het zat dat zijn vriendin dagelijks werd geconfronteerd met sexisme en racisme – Markle is half Afro Amerikaans.

Het stel verloofde zich vorige maand, en maakte gisteren bekend in het voorjaar te gaan trouwen.

 

 

Bekijk meer van

Prins Harry Meghan Markle BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.