banner persveilig

— maandag 19 oktober 2020, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Meer folders en bladen met kritiek op coronabeleid op de deurmat

© CC by NIAID-RML

Kritiek op coronabeleid wordt steeds vaker huis-aan-huisbladen verspreid, meldt de NOS. Bij duizenden menden vielen de afgelopen maanden folders en bladen op de mat waarin officiële informatie over corona wordt betwist.

Kritische geluiden en complottheorieën vinden al langer hun weg naar alternatieve online-media, maar de oplage van de nieuwe papieren initiatieven lijkt groter dan ooit, meldt de NOS.

Afgelopen week ontstond ophef toen een Kamerlid van GroenLinks tweette dat het magazine via dagblad De Limburger werd verspreid. Dit bleek niet te kloppen, waarschijnlijk was het toevallig op hetzelfde moment bezorgd. De afgelopen periode is onder andere ‘De Andere Krant’ (500.000 exemplaren), ‘Gezond Verstand’ (1 miljoen exemplaren) en flyers van initiatief Bezorgde Burgers bezorgd.

Viroloog Marion Koopmans maakt zich zorgen over de verspreiding van Gezond Verstand. Koopmans is lid van het Outbreak Management Team (OMT) en sprak de afgelopen maanden vaak in de media over het coronavirus en de pandemie.

 

Bekijk meer van

coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.