PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— dinsdag 6 november 2018, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Meer dan 1 miljoen lezers doneerden aan The Guardian

Kath Viner van The Guardian.

De Britse krant en tegenwoordig vooral website The Guardian heeft sinds maart 2016 van meer dan 1 miljoen lezers een donatie ontvangen. Sinds voorjaar 2016 vraagt The Guardian onderaan elke webpagina om een vrijwillige bijdrage. Laatste wijziging: 6 november 2018, 09:29

Ongeveer 600.000 donaties waren eenmalig, ruim de helft daarvan uit de Verenigde Staten. Twee derde van de bijdragen van buiten Engeland, uit in totaal 170 landen. Dat vertelde hoofdredacteur Kath Viner tijdens een presentatie.

Inmiddels leveren de vrijwillige bijdragen meer op dan de advertenties. Daarmee maken de donaties een ‘curciaal’ onderdeel uit van het driejarige financiële herstelplan van The Guardian. Doel is om in maart volgend jaar structureel winstgevend te zijn.

In het gebroken boekjaar 2017/18 maakte de krant een winst van bijna 61 miljoen euro tegen een verlies van bijna 29 miljoen euro het jaar daarvoor.

Overigens vindt Viner niet dat The Guardian een liefdadigheidsinstelling is geworden nu donaties zo belangrijk zijn geworden. ‘Winst blijft een belangrijk doel in onze bedrijfsvoering.’

Meer bij pressgazette.co.uk

Bekijk meer van

The Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.