— donderdag 7 november 2013, 09:26

‘Meer actie BZ voor Füsün Erdogan’

Leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken willen nog deze week aanvullende antwoorden van minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) rond de levenslange veroordeling die de Turks-Nederlandse journaliste Füsün Erdogan kreeg opgelegd. Erdogan zat al zeven jaar in voorarrest vanwege betrokkenheid bij terrorisme. Het bewijs tegen Erdogan is niet sterk, maar Timmermans liet enkel weten dat Nederland zich niet mengt in de Turkse rechtsgang. De commissie neemt daar geen genoegen mee. Centraal staat of Erdogan een eerlijk proces heeft gehad. Ook wil de commissie weten of Erdogan ooit assistentie van Nederland heeft gevraagd en of de zaak ooit op Nederlands initiatief bij Turkije is aangekaart, blijkt uit de brief aan Timmermans. Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten dringt aan op meer actie. "De veroordeling van Füsün Erdogan geeft Nederland een gelegenheid bij uitstek om de Turkse regering hierop aan te spreken, het gaat immers om een journaliste, die de Nederlandse nationaliteit heeft en waarvoor u een verantwoordelijkheid draagt", stelt de vereniging.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.