training eu starters

— dinsdag 5 november 2013, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Levenslang voor Füsün Erdogan

De Turkse rechtbank heeft de Nederlands-Turkse journaliste Füsün Erdogan vannacht tot levenslange celstraf veroordeeld vanwege het leiden van een linkse terreurorganisatie, meldt RTL Nieuws. Ze zit inmiddels al zeven jaar vast vanwege haar vermeende betrokkenheid. Ook vijf andere journalisten werden veroordeeld. Erdogan gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het Paleis van Justitie in Istanbul. Bij de Turkse rechter en eventueel daarna bij het Europese Hof voor de rechten van de mens. "We proberen het", zegt haar zus Sengul Tanriverdi. "Misschien dat iemand daar zal zien dat deze uitspraak fout is." Volgens haar familie is Erdogan alleen een kritisch journalist. UPDATE De algemeen secretaris van de NVJ Thomas Bruning noemt het vonnis "dieptriest". "Dat in een land dat zo dicht bij ons staat en dat onderdeel wil worden van de EU zoiets kan gebeuren. De NVJ en haar Europese zusterorganisatie de EFJ zullen Fusun en haar familie ondersteunen in het hoger beroep en in Nederland en Turkije aandacht blijven vragen voor haar zaak." Laatste wijziging: 23 april 2014, 19:06

Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, liet na Kamervragen maandag weten de zaak te blijven volgen, maar zich niet te mengen in de Turkse rechtsgang.

Bekijk meer van

Turkije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.