training eu starters

— maandag 13 september 2021, 10:27 | 0 reacties, praat mee

Medicijnreclame in kerkblad Saambinder is strafbaar

© De Saambinder

In de Saambinder, het kerkblad Gereformeerde Gemeenten, verscheen vrijdag een advertentie waarin het middel ivermectine werd aangeprezen, meldt het Nederlands Dagblad. En dat is strafbaar, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Laatste wijziging: 13 september 2021, 10:32

Ivermectine is een middel tegen wormeninfecties, maar zou volgens de adverteerder, een eco-boerderij, werken tegen Covid. Daar is geen bewijs voor en er zitten risico’s aan het gebruik.

“Dit is lariekoek”, zegt woordvoerder Frank Wassenaar van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. “En deze reclame is strafbaar. Het is verboden geneesmiddelen aan te prijzen in advertenties.” Bovendien is het verboden receptgeneesmiddelen zomaar te verkopen, zo is te lezen in het ND (betaald, via Blendle).

De Inspectie Gezondheidszorg heeft eerder al laten weten dat er boetes worden uitgeschreven voor het voorschrijven van dergelijke medicijnen voor bestrijding van corona. De eerste boete van drieduizend euro is al de deur uit, aldus Wassenaar.

De adverteerder denkt reclame te mogen maken omdat het volgens hem over een zelfzorgmiddel zou gaan.

De Saambinder gaat de advertentie niet meer plaatsen, laat hoofdredacteur dominee IJp van Aalst weten als hij hoort dat de vraag over ivermectine gaat. “Er komt een rectificatie.”

Bekijk meer van

nepnieuws De Saambinder corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.