— vrijdag 10 september 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

AD verwijdert artikel met claim bijwerking Ivermectine

© Soumyabrata Roy/NurPhoto/Shutterstock/ANP

Het Algemeen Dagblad heeft een artikel verwijderd, waarin werd geclaimd dat uit recent onderzoek blijkt dat gebruik van het middel Ivermectine mannen onvruchtbaar maakt. In het artikel werd gesteld dat die claim uit een recent onderzoek kwam, terwijl het aangehaalde onderzoek uit 2011 stamde. Daarnaast is de claim sindsdien ook ontkracht.

Het verwijderde artikel stond een tijd op de eerste plek in het overzicht van best gelezen artikelen op de website van het Algemeen Dagblad. Inmiddels staat op de plek van het artikel een disclaimer, waarin het AD uitlegt dat het onderzoek gedateerd is en dat er vraagtekens zijn te plaatsen bij het wetenschappelijke kwaliteitsgehalte ervan.

Het medicijn Ivermectine is een anti-parasitair middel. Sinds de uitbraak van de coronapandemie wordt het middel door sommigen gebruikt tegen Covid-19. Overtuigen bewijs dat Ivermectine helpt tegen Covid-19 is er niet.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.