— dinsdag 16 juni 2020, 10:41 | 0 reacties, praat mee

Mediasector wil extra steun om AV-producties versneld op te starten

© Dolph Cantrijn / Hollandse Hoogte

De gemeente Hilversum en Media Perspectives hebben in een open brief het kabinet opgeroepen om de AV-sector te steunen en het opstarten van het productieproces in de mediasector te versnellen.

In de brief (.pdf) wordt ondersteuning gevraagd om contentproducenten zo snel mogelijk weer op volle productiesterkte te laten komen, en zo ook de werkgelegenheid te behouden. De huidige steunmaatregelen vanuit de overheid zijn niet voldoende, stellen zij. “De echte oplossing zit in het bieden van werkperspectief voor deze bijna 40.000 zzp’ers.”

Want diverse bedrijven hebben laten weten dat als gevolg van corona, de producties drastisch zijn afgenomen. “De producties die nog gemaakt worden, zijn nu substantieel duurder en moeilijk te financieren, omdat de producties niet verzekerbaar zijn. Tegelijkertijd is de financierbaarheid sterk teruggelopen, omdat er minder inkomsten zijn uit de verkoop van producties”, aldus Media Perspectives. [...] “Als er nu minder geproduceerd wordt vanwege corona, liggen er volgend jaar geen programma’s die verkocht kunnen worden aan de verschillende platforms. Dus het leidt niet alleen nu tot knelpunten, maar veroorzaakt opnieuw een dip in de inkomsten in de volgende jaren.”

In de brief wordt dan ook gevraagd om een overbruggingsfinanciering van 90 miljoen euro, producties weer verzekerbaar te maken door een garantstellingsfonds van tien miljoen euro op te zetten en medewerkers die voor de camera werken preventief te laten testen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.