— donderdag 10 november 2016, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Burgemeester Broertjes wil Hilversum vernieuwen

Een ander Hilversums mediamoment: Villamedia's Journalist van het Jaar | Remko de Waal / ANP

De Hilversumse burgemeester Broertjes wil voorkomen dat zijn stad niet langer 'mediastad' van Nederland is. Veranderend gedrag wat betreft mediaconsumptie en vertrek van mediabedrijven en andere organisaties betekenen volgens Broertjes dat dat er moet worden gewerkt aan 'Hilversum 2.0', waar crossmedia centraal staat.

Als dat niet gebeurt, is Hilversum over tien jaar mediastad-af, vreest hij. Er zijn volgens Broertjes nog 1600 mediagerelateerde bedrijven in de Hilversumse regio met het Mediapark als brandpunt, maar Amsterdam lokt regelmatig bedrijven weg. Ook woont veel mediapersoneel niet meer in de stad zelf, aldus de burgemeester tegenover media-uitgave Spreekbuis.

Nu ook omroepen door het veranderde kijk- en luistergedrag een andere rol krijgen en concurrentie ondervinden van bedrijven als Netflix, moet Hilversum zich toeleggen op het verbinden van media-organisaties. De basis zou volgens Broertjes liggen in de omroepwortels binnen de stad, een ‘verbindingskracht’ dat er al bijna een eeuw ligt.

Bekijk meer van

Pieter Broertjes Hilversum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.