data als kans

— donderdag 28 november 2019, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis relativeert ‘interesse’ in Britse krantengroep The Telegraph

© Telegraph Media Group

Het Belgische mediaconcern Mediahuis, eigenaar van De Telegraaf en NRC, zou volgens The Financial Times mogelijk geïnteresseerd zijn in een overname van de Britse Telegraph-kranten. Maar Mediahuis geeft aan dat het bericht sterk gerelativeerd moet worden, aldus De Standaard. Laatste wijziging: 28 november 2019, 13:57

Gert Ysebaert, ceo van Mediahuis, was dinsdag bij een conferentie over ‘the Future of News’. Ysebaert kreeg op een bepaald moment vragen uit de zaal of hij ook geïnteresseerd was in de Britse groep The Telegraph. Hij had immers al een Telegraaf in Nederland en één in Noord-Ierland (The Belfast Telegraph). Of die derde er nog bij kon?

Ysebaert reageerde op een bepaald ogenblik dat ‘als de Telegraph te koop is, mogen ze me bellen’. In de Britse pers wordt er al enige tijd op gespeculeerd dat de gebroeders David en Frederick Barclay een verkoop van onder meer Telegraph Media Group overwegen. Van een verkoopproces is nog geen sprake.

Dat The Financial Times de opmerking van Ysebaert serieus neemt, is te begrijpen. Mediahuis heeft de afgelopen jaren flink wat krantenbedrijven overgenomen. . Dit jaar werd nog in Ierland de Indepent News & Media (INM) overgenomen. Via die groep is Mediahuis ook actief in Noord-Ierland. Murdoch MacLennan, de voorzitter van INM werkte 13 jaar lang als ceo van Telegraph Media Group onder de broers Barclay.

De Standaard vraagt zich echter af of “een dossier zoals dat van de Telegraph Media Group niet te snel op het bord van de directie van Mediahuis zou komen. De groep heeft er al een stevig overnameritme opzitten en overnames verteren vraagt zowel vanuit managementoogpunt als vanuit financieel oogpunt tijd. Het neemt niet weg dat als het dossier op de markt zou komen, Mediahuis het wellicht zou bekijken.” Meer bij NU.nl /

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.