website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediahuis koopt twee aandeelhouders NRC Media grotendeels uit

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in belang op maandag 23 april 2018, 08:16

© Evert Elzinga / ANP

Nieuws Het Belgische Mediahuis blijkt medio vorig jaar twee aandeelhouders in zijn Nederlandse dochterbedrijf NRC Media vrijwel volledig te hebben uitgekocht. Het gaat om V-Ventures, de investeringsmaatschappij van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media (SDM), meldt het Financieele Dagblad.

De twee zijn aandeelhouders van cumulatief preferente aandelen, mocht een bedrijf tijdelijk niet in staat zijn het dividend uit te keren, dan blijft het recht het recht op uitbetaling van het achterstallige dividend bij deze aandelen bestaan. V-Ventures heeft haar 7,5 procent belang volledig afgestoten, SDM heeft zijn aandeel van tien procent sterk afgebouwd.

Afgelopen maand werd bekend dat V-Ventures ook al zijn aandelen in het ANP van de hand gaat doen. Het persbureau is gekocht door Talpa Network, van John de Mol. Daarmee is de betrokkenheid van de investeringsmaatschappij in de mediasector gereduceerd tot Reporters Online en The Post Online. SDM heeft zijn belang doorgeschoven naar Mediahuis Nederland Holding. Dat is de houdstermaatschappij die direct boven NRC Media hangt. De stichting heeft hierin nog een aandeel van nog maar 2,5 procent. SDM is tevens medeaandeelhouder in De Persgroep Nederland, eigenaar van onder meer de Volkskrant, Trouw en het AD. Meer bij het FD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.