— maandag 23 april 2018, 08:16 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis koopt twee aandeelhouders NRC Media grotendeels uit

© Evert Elzinga / ANP

Het Belgische Mediahuis blijkt medio vorig jaar twee aandeelhouders in zijn Nederlandse dochterbedrijf NRC Media vrijwel volledig te hebben uitgekocht. Het gaat om V-Ventures, de investeringsmaatschappij van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media (SDM), meldt het Financieele Dagblad.

De twee zijn aandeelhouders van cumulatief preferente aandelen, mocht een bedrijf tijdelijk niet in staat zijn het dividend uit te keren, dan blijft het recht het recht op uitbetaling van het achterstallige dividend bij deze aandelen bestaan. V-Ventures heeft haar 7,5 procent belang volledig afgestoten, SDM heeft zijn aandeel van tien procent sterk afgebouwd.

Afgelopen maand werd bekend dat V-Ventures ook al zijn aandelen in het ANP van de hand gaat doen. Het persbureau is gekocht door Talpa Network, van John de Mol. Daarmee is de betrokkenheid van de investeringsmaatschappij in de mediasector gereduceerd tot Reporters Online en The Post Online. SDM heeft zijn belang doorgeschoven naar Mediahuis Nederland Holding. Dat is de houdstermaatschappij die direct boven NRC Media hangt. De stichting heeft hierin nog een aandeel van nog maar 2,5 procent. SDM is tevens medeaandeelhouder in De Persgroep Nederland, eigenaar van onder meer de Volkskrant, Trouw en het AD. Meer bij het FD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.