— vrijdag 1 maart 2019, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis overweegt overnames in andere sectoren

Mediahuis-topman Gert Ysebaert. Foto: Jonas Roosens

De Vlaamse uitgever Mediahuis wil ook gaan investeren in andere bedrijfstakken dan de media. Dat schrijft De Telegraaf, dat net als NRC zelf onderdeel is van Mediahuis. Topman Gert Ysebaert stelt in de krant dat Mediahuis de kennis en kunde in huis heeft die ook buiten de media nuttig zijn. Vooral de ervaringen die de uitgeverij heeft opgedaan met digitalisering kunnen volgens Ysebaert ook toegepast worden in andere branches.

“De mediabedrijven zijn allemaal bezig met de omvorming van de business naar digitale vormen”, aldus Ysebaert. “We lopen daarin voor op veel andere bedrijfstakken. We kijken heel voorzichtig naar sectoren die zo’n omslag moeten maken en die mogelijk wat meer ‘future-proof’ zijn dan de klassieke media.”

Haast heeft Mediahuis volgens De Telegraaf niet met die investeringen. Daarbij verwijst de krant naar het positieve bedrijfsresultaat dat woensdag bekend werd gemaakt. Daaruit bleek dat nettowinst van de uitgeverij in 2018 met 90 procent steeg ten opzichte van een jaar eerder. Ysebart: “We hebben de tijd.”

Bekijk meer van

Mediahuis Gert Ysebaert

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.