word studentlid

— maandag 3 april 2023, 14:09 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis neemt Radio Veronica over van Talpa en krijgt verder 100% NL en SLAM! in handen

Mediahuis neemt Radio Veronica over van Talpa en krijgt verder 100% NL en SLAM! in handen
ANP

Uitgeverij Mediahuis meldt dat het een principeakkoord heeft bereikt met Talpa Network voor de overname van Radio Veronica, dat wekelijks 1,2 miljoen luisteraars trekt. Tegelijk neemt Mediahuis de radiozenders 100% NL, SLAM! en Sunlite over van RadioCorp uit Bussum. Laatste wijziging: 4 april 2023, 14:55

Deze zenders bereiken wekelijks 1,4 miljoen luisteraars (100% NL), 850.000 luisteraars (SLAM!) en 80.000 luisteraars (Sunlite). Die laatste zender, met non-stop relaxte muziek, is pas kort actief op DAB+ en online. Mediahuis bezit al de radiostations Sublime en Nostalgie.

De uitgeverij meldt: “Voor Mediahuis betekenen deze overnames een aanzienlijke uitbreiding van het bestaande radiomerkenportfolio, naast Sublime en Nostalgie. Beide overnames stellen Mediahuis in staat om luisteraars, adverteerders en mediabureaus een sterker audioaanbod te bieden, en aldus ook een groter en kwalitatiever bereik. De positie van Mediahuis als crossmediaal mediapartner wordt hierdoor danig versterkt.”

De overname gebeurt met het oog op de aanstaande veiling van fm-frequenties voor landelijke commerciële radiostations, in de zomer van dit jaar. Voor de aanstaande frequentieveiling - waar Talpa Network aan wilde meedoen - heeft de overheid besloten dat één eigenaar maximaal drie fm-kavels mag verwerven. Dit maakte het voor Talpa Network noodzakelijk één van haar vier radiomerken te verkopen.

Overnameprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.