— maandag 30 maart 2020, 17:11 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis Nederland verkoopt vastgoed aan Basisweg Sloterdijk

ANP

Uitgeverij Mediahuis Nederland verkoopt het huidige vastgoed aan de Basisweg aan een joint-venture tussen beleggingsbedrijf Angelo Gordon en beheerder van vastgoedfondsen en beleggingen APF International. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Wel blijft Mediahuis Nederland ook na de verkoop met De Telegraaf kantoor houden aan de Basisweg.

Financieel topman Koos Boot van Mediahuis Nederland zegt dat het afstoten van vastgoed hen in staat stelt “zich volledig te richten op haar belangrijkste taak: het uitoefenen van onafhankelijke journalistiek.”

Volgens Boot zijn door toenemende digitalisering en focus op de kernactiviteiten de panden aan de Basisweg te ruim voor Mediahuis Nederland alleen. Een deel werd al tijdelijk verhuurd aan pensioenfonds APG.

Martijn Windels, managing director APF International, voorziet kansen tot ontwikkeling van het kantorencomplex aan de Basisweg. “Het pand ligt centraal in Sloterdijk, op loopafstand van trein- en metrostation Sloterdijk en daarmee op 15 minuten afstand van Amsterdam CS en 20 minuten van Schiphol. Sloterdijk transformeert tot een gemengde en duurzame stadswijk. Er komen 1.500 à 2.000 woningen bij, extra faciliteiten op het gebied van horeca, sport en entertainment en nieuwe kantoren. Deze aankoop is een mooie versterking van onze vastgoedportefeuille”, aldus Windels.

Boot zegt deze veranderingen Mediahuis Nederland en toekomstige overige gebruikers ten goede zullen komen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.