— maandag 16 november 2020, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis is compleet schuldenvrij door verkoop uitgeverij van puzzelboekjes

Het hoofdkantoor van Mediahuis Nederland in Amsterdam - © Harold Versteeg / ANP

Het Vlaams-Nederlandse Mediahuis is nu zo goed als schuldenvrij. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard. Door de definitieve verkoop van de Keesing Media Group en de recente verkoop van vastgoed in Nederland is het bedrijf uit de schulden.

Het Mediahuis verwierf het bedrijf bij de overname van TMG in 2017. Direct na het definitief maken van de aankoop verkocht Mediahuis het meerderheidsbelang aan investeringsmaatschappij Ergon Capital Partners III. Laatstgenoemde zocht de laatste maanden naar een geschikte koper, wat uiteindelijk BC Partners bleek.

Keesing brengt in meer dan 15 Europese landen puzzelboekjes uit. In Nederland zit de uitgeverij achter het merk ‘Denksport’. Volgens Private Equity News zou er 300 miljoen euro gemoeid zijn bij de overname, maar dit is niet bevestigd door Mediahuis dan wel BC Partners.

Mediahuis rondde afgelopen maand de verkoop van het vastgoed van Mediahuis Nederland (het vroegere TMG) af. De verkoop van het minderheidsbelang in Keesing betekent voor de uitgever dat zij zo goed als schuldenvrij zal zijn. Meer bij De Standaard.

Bekijk meer van

TMG puzzelboeken Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.