website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

TMG verkoopt Keesing Media Group

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op dinsdag 18 juli 2017, 17:43

ANP

ANP

Nieuws

Uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt dochteronderneming Keesing Media Group aan investeringsmaatschappij Ergon Capital Partners III. De totale waarde van de uitgever van puzzeltijdschriften wordt geschat op 150 miljoen euro .

TMG neemt een belang van 30 procent in de onderneming. De transactie wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van TMG; binnen 42 dagen wordt daartoe een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegd.

TMG bericht: “Keesing heeft de afgelopen jaren binnen TMG een sterke groei in omzet en winstgevendheid doorgemaakt. Naar het oordeel van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van TMG stelt een verkoop Keesing beter in staat haar marktpositie te vergroten en een snellere internationale groei te realiseren. Met Ergon heeft TMG de juiste partner gevonden om die doelen te realiseren.”

Ergon is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die actief is in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat wereldwijde netwerk helpt volgens TMG de internationale expansie van Keesing.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.