— donderdag 18 februari 2021, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Mediacourant door het stof na juridische stappen Gordon Heuckeroth

Presentator Gordon Heuckeroth is klaar met haatberichten op Mediacourant. | ANP

Entertainer Gordon Heuckeroth is een juridische procedure begonnen tegen site Mediacourant. Hij wil de gegevens van personen die haatberichten over hem schreven. De berichten moeten bovendien van de site. Mediacourant biedt in een eerste reactie 'welgemeende excuses' aan en zal de gewraakte berichten weghalen. Tijdens het opruimen is reageren op de site voorlopig niet meer toegestaan.

Tot er een systeem is dat beheer van de commentaren werkbaar maakt, zal de reactiemogelijkheid uit blijven, aldus Mediacourant. De site zegt onevenredig veel tijd kwijt te zijn aan het controleren van reacties.

Heuckeroth wil dat alle ontoelaatbare berichten van de site gaan en Mediacourant maatregelen neemt om hate speech en homofobe reacties van de site te houden. Hij dreigde met verdere stappen als daaraan geen gehoor wordt gegeven.

De presentator wil dat het Openbaar Ministerie de mensen achter de reacties vervolgt. Sinds journalist Clarice Gargard werk maakte van het aanpakken van haat en discriminerende reacties, is daar een duidelijk precedent voor.

“Mediacourant wil er geen misverstand over laten bestaan: de cynische of vileine manier waarop soms wordt geschreven over bekende Nederlanders, is met klem niet bedoeld om haatcomments uit te lokken. Voor kritische of plagende reacties moet altijd ruimte zijn, maar we willen vanzelfsprekend geen podium bieden aan grensoverschrijdende reacties”, schrijft de site in een reactie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.