— woensdag 24 februari 2021, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Mediacourant gooit reacties dicht, in afwachting van een bruikbare technische oplossing

De juridische procedure van Heuckeroth versnelde het besluit commentaren voorlopig helemaal uit te zetten | ANP

Mediacourant heeft, zoals aangekondigd, "na 17 jaar" de mogelijkheid tot reageren onder artikelen uitgezet. De stap is een direct gevolg van juridische procedures die entertainer Gordon Heuckeroth onlangs aankondigde tegen lezers die homofobe en andere haatberichten over hem hadden achtergelaten.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteeel de strafbaarheid van sommige berichten. Voor de functionaliteit werd uitgezet namen vaste reageerders afscheid van elkaar:

Mediacourant zegt in een verklaring onevenredig veel tijd kwijt te zijn met het modereren van commentaren. In de afgelopen 17 jaar werden 1,7 miljoen commentaren achtergelaten.

“Die stoppen we liever in de content”, aldus de redactie. Hoewel er volgens Mediacourant is gekeken naar technische oplossingen om het modereren behapbaar te maken, is dat niet gelukt. De ademruimte die nu ontstaat wordt gebruikt “om een alternatief te onderzoeken, die interactie met bezoekers in de toekomst weer mogelijk maakt.” Meer bij Mediacourant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.