— woensdag 27 april 2022, 14:10 | 3 reacties, praat mee

Mediabedrijf Talpa ‘schrikt’ van uitlatingen Johan Derksen en gaat in gesprek

© ANP

Talpa zegt "enorm geschrokken" te zijn van de recente uitlatingen van Johan Derksen. De analist onthulde dinsdagavond in Vandaag Inside dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd. Het mediabedrijf laat weten het als een "ernstige zaak" te beschouwen en zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen. Laatste wijziging: 28 april 2022, 12:41

“We zijn enorm geschrokken van de uitlatingen van Johan Derksen”, laat een woordvoerder van Talpa Network weten. “Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan.”

Derksen zei dinsdag tijdens een gesprek over een recente beschuldiging van ongepast gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol dat hij zelf ook weleens iets had gedaan waar hij later spijt van heeft gekregen.

Als voorbeeld noemde hij het voorval met de kaars na een met drank overgoten stapavondje. Daarbij zou hij met een vriend een bewusteloze, dronken vrouw een kaars tussen de benen hebben gestoken en zijn vertrokken. “Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen”, zei Derksen. “Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen”, zei de analist ook.

De uitspraak leidde op sociale media direct tot ophef en ook woensdag wordt er in andere media over doorgepraat. In het radioprogramma Spraakmakers van KRO-NCRV zei WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes dat Derksen met zijn verhaal aantoonde “geen enkele antenne” te hebben.

Bekijk meer van

Talpa Johan Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Wim Theunisse, 27 april 2022, 21:49

Johan Drekson heeft emotionele zelfmoord gepleegd en hij vond het leuk, net zoals alle andere lachende aanwezigen.
Volgens mij lacht dat tuig zelfs nog als baby’s verkracht worden.

Wim Theunisse, 27 april 2022, 21:53

Ik verwacht eigenlijk dat Johan Derksen bij het begin van elke uitzending op R.T.L.4 op t.v. roept: Valt er nog wat te neuken?

Wim Theunisse, 27 april 2022, 22:24

Conclusie: Als iemand zoals Drekson zoveel aanhang heeft dan is er iets heel erg grondig mis met de mentaliteit van miljoenen mannen in Nederland gelet op de kijkcijfers.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.