— woensdag 8 januari 2020, 17:08 | 0 reacties, praat mee

Bewaking bij tv-optredens voor Johan Derksen

Voetbalanalist Johan Derksen - © Foto: ANP / Sander Koning

Johan Derksen krijgt bij elke uitzending van Veronica Inside bescherming van bewakers van mediaconcern Talpa. De bewakers wachten de 70-jarige voetbalanalist bij iedere uitzending op en begeleiden hem na afloop tot aan de snelweg. Derksen wordt bedreigd sinds hij vorig jaar tijdens een uitzending een opmerking maakte over voetballer Orkun Kökcü.

Dat vertelt Derksen in een dubbelinterview met zijn dochter Marieke, dat donderdag in het Algemeen Dagblad verschijnt. In de betreffende uitzending stelde Derksen het raar te vinden dat Feyenoordspeler Kökcü in Nederland is geboren, maar ervoor kiest om als international uit te komen voor Turkije.

Derksen stelt dat hij de dag na zijn uitspraken over Kökcü door Talpa gebeld werd met de melding dat er bedreigingen binnenkwamen. “Of ik aangifte wilde doen. Dat heb ik niet gedaan, maar sindsdien heb ik dus bewaking. Word ik keurig opgewacht en na elke uitzending naar de snelweg gebracht. Dat is lief van Talpa, maar in Grolloo laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen.”

Bang is Derksen niet, zegt hij tegen de krant. “Dat moet je niet meer aan zo’n tafel gaan zitten. Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden. Het droevige is dat die meninkjes en bedreigingen in de meeste gevallen worden gedaan door mensen die het programma niet hebben gezien, maar zich baseren op uit de hand gelopen sociale media-berichten.” Meer bij het AD.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.