— woensdag 8 januari 2020, 17:08 | 0 reacties, praat mee

Bewaking bij tv-optredens voor Johan Derksen

Voetbalanalist Johan Derksen - © Foto: ANP / Sander Koning

Johan Derksen krijgt bij elke uitzending van Veronica Inside bescherming van bewakers van mediaconcern Talpa. De bewakers wachten de 70-jarige voetbalanalist bij iedere uitzending op en begeleiden hem na afloop tot aan de snelweg. Derksen wordt bedreigd sinds hij vorig jaar tijdens een uitzending een opmerking maakte over voetballer Orkun Kökcü. Laatste wijziging: 9 januari 2020, 09:54

Dat vertelt Derksen in een dubbelinterview met zijn dochter Marieke, dat donderdag in het Algemeen Dagblad verschijnt. In de betreffende uitzending stelde Derksen het raar te vinden dat Feyenoordspeler Kökcü in Nederland is geboren, maar ervoor kiest om als international uit te komen voor Turkije.

Derksen stelt dat hij de dag na zijn uitspraken over Kökcü door Talpa gebeld werd met de melding dat er bedreigingen binnenkwamen. “Of ik aangifte wilde doen. Dat heb ik niet gedaan, maar sindsdien heb ik dus bewaking. Word ik keurig opgewacht en na elke uitzending naar de snelweg gebracht. Dat is lief van Talpa, maar in Grolloo laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen.”

Bang is Derksen niet, zegt hij tegen de krant. “Dat moet je niet meer aan zo’n tafel gaan zitten. Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden. Het droevige is dat die meninkjes en bedreigingen in de meeste gevallen worden gedaan door mensen die het programma niet hebben gezien, maar zich baseren op uit de hand gelopen sociale media-berichten.” Meer bij het AD.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.