persveilig seminar

— woensdag 22 december 2021, 15:06 | 0 reacties, praat mee

Medewerkers RTL Nieuws niet akkoord met eindbod cao-onderhandelingen

© ANP KIPPA / Jeroen Jumelet

De overgrote meerderheid van de NVJ-leden die werkzaam is bij RTL Nieuws, vindt het eindbod dat RTL heeft gedaan in de recente cao-onderhandelingen onvoldoende. Daarnaast hebben ook veel medewerkers die geen NVJ-lid zijn aangegeven niet akkoord te gaan met het eindbod. Laatste wijziging: 22 december 2021, 15:17

Dat blijkt uit een ledenraadpleging van de NVJ. Hoewel officieel alleen leden van de NVJ mochten stemmen over het eindbod, vroeg de beroepsvereniging ook niet-leden die werkzaam zijn bij RTL Nieuws om hun mening.

RTL bood onder andere een structurele loonsverhoging van 2 procent, die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 geldt. De verhoging moest gepaard gaan met een eenmalige bonus van 1500 euro bruto over 2021, op basis van fulltime dienstverband.

Het eindbod dat RTL deed, kwam niet overeen met de wensen van de NVJ. Medewerkers van het concern wilden dat RTL inflatiecorrectie zou toepassen. Voor 2021 is de inflatie 2,7 procent, wat hoger is dan de 2 procent loonsverhoging die RTL bood.

Het concern wilde daarnaast geen afspraken maken over minimumtarieven voor freelancers. De NVJ wil opnieuw met de directie van RTL in gesprek. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

RTL Nieuws RTL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.