— maandag 20 april 2020, 12:00 | 1 reactie, praat mee

Jaap van Deurzen weg bij RTL

© Marco de Swart / ANP

Jaap van Deurzen stopt nu echt definitief als verslaggever bij RTL Nieuws. Dat meldt hij in zijn laatste column voor RTL Nieuws. Laatste wijziging: 21 april 2020, 11:05

“De hoofdredactie van RTL Nieuws heeft besloten mijn stukjes niet meer af te nemen. Dit vanwege de financieel moeilijke omstandigheden in verband met de coronacrisis. Scheiden doet lijden, hoewel er natuurlijk ergere dingen zijn,” schrijft Van Deurzen in zijn column.

Van Deurzen werkte vanaf het begin, september 1989, voor RTL. Eerst als eindredacteur ontbijtnieuws en later als rampen- en oorlogsverslaggever en algemeen verslaggever. Officieel moest hij begin 2019 met pensioen, maar dat was tegen zijn zin. Uiteindelijk schreef hij nog columns voor de site en maakte hij nog onderwerpen voor de uitzendingen van RTL Nieuws.

RTL gaf begin deze maand echter aan stevige maatregelen te moeten treffen omdat door de coronacrisis de advertentie-inkomsten sterk teruglopen. Zo worden onder andere tijdelijke contracten niet zomaar meer verlengd en afspraken met freelancers worden heroverwogen.

Het contract van de verslaggever werd sinds zijn pensioen elke vier maanden verlengd en is nu dus opgezegd. Maar er is volgens Van Deurzen nog genoeg te doen. “Ik ga me nu richten op het schrijven van een boek, Daar was ik al mee bezig samen met een literair agent. Of dat wat wordt moet we afwachten. Er is ook interesse om de columns te bundelen.” Daarnaast houdt hij voordrachten over het beroep, oorlog-en rampenverslaggever.  Ook is hij dagvoorzitter en geeft hij mediatrainingen. 

“Ik heb mijn hele leven gehoord dat ik een ‘verhalende’ stem heb, dus wellicht kan ik zaken in gaan spreken bij stembureaus. Er is nog zoveel te doen, joh. Never a dull day, zullen we maar zeggen, hoewel deze tijden wel even anders zijn.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Hetty van der Wal, 21 april 2020, 05:45

Jaap is begonnen bij De Ontbijtshow van RTL, een magazine programma in de vroege ochtend gepresenteerd door Catherine Keyl en Marc Jacobs met nieuwsblokken door RTL-nieuws toen al gepresenteerd door Jan de Hoop. Jaap was aangetrokken als redacteur toerisme en reizen, de branche waar hij oorspronkelijk in werkzaam was geweest.  De Ontbijtshow bleek een uitstekende kweekvijver voor mediatalent en er was veel mogelijkheid tot ontplooiing en ook voor de eindredactie om aanstormend talent te laten experimenteren en daar werd ook door Jaap, als verslaggever,  volop gebruik van gemaakt.  Toen De Ontbijtshow werd na nog geen jaar werd opgeheven ging Jaap naar RTL nieuws.  Vriendelijke groet, Hetty van der Wal, voormalig eindredacteur van De Ontbijtshow

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.