website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

RTL Nieuws begint audiodiensten op WhatsApp

Nick Kivits — Geplaatst in Innovatie op woensdag 24 oktober 2018, 14:14

Beeld: RTL

Beeld: RTL

Nieuws Gebruikers van Google Assistant konden zich al langer dagelijks over het laatste nieuws laten bijpraten door presentator Jan de Hoop, maar nu kunnen ook Whatsapp-gebruikers dat. RTL Nieuws lanceert woensdag een nieuwe dienst voor de populaire chat-app, waarbij gebruikers iedere ochtend om 7 uur een twee minuten durend nieuwsbulletin ontvangen. In het bulletin vertelt De Hoop wat het belangrijkste nieuws is, wat er in de kranten staat en wat er de rest van de dag gaat gebeuren.

De audio-update werkt vergelijkbaar met de bekende sms-diensten van weleer. Gebruikers moeten een telefoonnummer toevoegen aan hun contactenlijst en naar het nummer de tekst NIEUWS Aan sturen. Vanaf dat moment volgt er iedere ochtend een update.

RTL lanceert ook meteen een vergelijkbare dienst voor het zakelijke nieuws RTL Z én de RTL Sport Update. Aanmelden voor die diensten kan door Z AAN en SPORT AAN naar de bijbehorende telefoonnummers te appen. Iedere dienst heeft zijn eigen telefoonnummer. Afmelden voor de diensten kan door respectievelijk NIEUWS UIT, Z UIT en SPORT UIT naar de bijbehorende telefoonnummers te appen. Meer informatie en de bijbehorende telefoonnummers bij RTL Nieuws

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.