— dinsdag 24 mei 2022, 09:53 | 0 reacties, praat mee

Mede-oprichter en voormalig directeur van de Gay Krant Joep Boonstra (73) overleden

Joop Boonstra, mede-oprichter en voormalig directeur van de Gay Krant, is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van diabetes. Dat maakt Henk Krol bekend, zijn eerdere partner en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift. Laatste wijziging: 24 mei 2022, 09:55

Het opinieblad kwam tussen 1980 en 2013 uit. Na een faillissement ging het blad door als een gelijknamige website. Met de opbrengsten van het maandblad werd destijds de strijd voor de openstelling van het huwelijk bekostigd. Volgens Krol was Boonstra er dan ook medeverantwoordelijk voor dat het voor koppels van hetzelfde geslacht vanaf 2001 mogelijk werd om in Nederland te trouwen.

Boonstra organiseerde in 1977 een benefietconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam, genaamd Miami Nightmare. Dat deed hij samen met onder meer Krol en kunsthandelaar Walter Kamp. Mies Bouwman presenteerde de avond en onder anderen Sylvia de Leur, Jos Brink en Martine Bijl traden op. Met de opbrengst werden onder meer advertenties geplaatst in de Miami Herald en Time, om “de homobeweging van Amerika te steunen”.

Boonstra leed al sinds zijn vierde aan diabetes. Hij verhuisde anderhalf jaar geleden van Amsterdam naar Eindhoven om weer bij Krol te zijn, schrijft laatstgenoemde. Boonstra overleed in de nacht van maandag op dinsdag.

Bekijk meer van

Gaykrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.