basis naar compleet

— donderdag 9 juli 2020, 13:41 | 0 reacties, praat mee

Acht medewerkers verlaten Gaykrant na ophef over voormalig hoofdredacteur

© Gaykrant.nl

Nadat bekend werd dat de voormalig hoofdredacteur verdacht wordt van een zedendelict hebben acht medewerkers het online platform verlaten. De Gaykrant houdt niet op te bestaan, maar gaat met een afgeslankte redactie verder als nieuwssite, meldt het AD.

De leiding van de Gaykrant besluit in eerste instantie de ontwikkelingen voor de andere medewerkers die aan het blad verbonden zijn stil te houden. Pas een halve week later verschijnt op de site het bericht dat de hoofdredacteur “wegens persoonlijke redenen” terugtreedt.

Vanaf dat moment beginnen diverse medewerkers de app-groep te verlaten. “Ik heb ook gezegd: als je dit niet trekt, dan moet je gewoon gaan. En dat vind ik heel begrijpelijk”, zegt Rick van der Made, een van de drie leden van het opgezette crisisteam. Hij constateert in deze kwestie een generatiekloof. “We zien dat vooral de jongere medewerkers zich terugtrekken, en dat de oudere garde overblijft.”

Van de ruim dertig medewerkers zijn er nu ongeveer twintig over. Van der Made: “een zedendelict berokkent een medium als de Gaykrant ontzettend veel imagoschade. Natuurlijk was er even de twijfel om door te gaan, maar na goed overleg met onze gehele redactie is besloten om niet op te geven. De Gaykrant heeft veel overwonnen en zal ook deze storm overleven.” Meer bij het AD

Lees ook:
Gaykrant-hoofdredacteur treedt terug na arrestatie (6 juli 2020)

Bekijk meer van

Gaykrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.