training eu starters

— woensdag 27 maart 2019, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Max van Weezel geëerd met Frans Banninck Cocqpenning

Max van Weezel in 2015, tijdens een speciale uitzending in het kader van het twintigjarig bestaan van NOS Radio 1 | ANP

Journalist Max van Weezel heeft gisteravond uit handen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn "uitzonderlijke bijdrage aan de Amsterdamse en de Nederlandse politieke journalistiek." Laatste wijziging: 27 maart 2019, 09:03

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw doet Van Weezel verslag van de Haagse politiek. Aanvankelijk vooral als politiek redacteur van Vrij Nederland, later ook als radiopresentator van Argos en Met het oog op morgen. Daarnaast was hij bestuurslid van Nieuwspoort en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Zowel politici als collega-journalisten roemen zijn enorme netwerk en zijn unieke manier van interviewen: scherp maar altijd correct en vriendelijk, aldus de gemeente Amsterdam.

Vorig jaar kreeg Van Weezel te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij zegt in het harnas te willen sterven. Een recent boek over het tweede kabinet-Rutte, dat hij samen met Wilma Borgman schreef, staat op de longlist voor de Brusseprijs 2019.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.