website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Max van Weezel geëerd met Frans Banninck Cocqpenning

Lars Pasveer — Geplaatst in Journalistiek op woensdag 27 maart 2019, 09:01

Max van Weezel in 2015, tijdens een speciale uitzending in het kader van het twintigjarig bestaan van NOS Radio 1 | ANP

Max van Weezel in 2015, tijdens een speciale uitzending in het kader van het twintigjarig bestaan van NOS Radio 1 | ANP

Nieuws Journalist Max van Weezel heeft gisteravond uit handen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn "uitzonderlijke bijdrage aan de Amsterdamse en de Nederlandse politieke journalistiek."

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw doet Van Weezel verslag van de Haagse politiek. Aanvankelijk vooral als politiek redacteur van Vrij Nederland, later ook als radiopresentator van Argos en Met het oog op morgen. Daarnaast was hij bestuurslid van Nieuwspoort en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Zowel politici als collega-journalisten roemen zijn enorme netwerk en zijn unieke manier van interviewen: scherp maar altijd correct en vriendelijk, aldus de gemeente Amsterdam.

Vorig jaar kreeg Van Weezel te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij zegt in het harnas te willen sterven. Een recent boek over het tweede kabinet-Rutte, dat hij samen met Wilma Borgman schreef, staat op de longlist voor de Brusseprijs 2019.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.