— maandag 30 maart 2020, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Matthijs van Nieuwkerk geëerd met de Zilveren Fonograaf

© ANP

Naar aanleiding van de allerlaatste uitzending van 'De Wereld Draait Door' (DWDD) krijgt presentator Matthijs van Nieuwkerk, de Zilveren Fonograaf uitgereikt. Met deze prijs eert de NVPI, de branchevereniging voor de Nederlandse Entertainment Industrie, mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziekindustrie.

In DWDD werden vanaf de eerste aflevering in 2005 artiesten het podium opgevraagd om hun muziek ten gehore te brengen. “Van opkomend talent tot gevestigde artiesten, ze hebben allemaal wel eens bij Matthijs aan tafel gezeten of in de studio opgetreden. Voor meerdere artiesten betekende dit een doorbraak. Voor anderen goede marketing voor een album release”, verklaart de NVPI. Ook bood de talkshow vaak podium aan Edison prijzen.

Sinds 1981 werd de prijs 23 keer uitgereikt. Eerder kregen Willem Duys, Bernard Haitink, Ton Koopman en Ed Nijpels het zilveren beeldje toegekend. 

De laatste uitzending van De Wereld Draait Door heeft vrijdag overigens 3.150.000 televisiekijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek. Daarmee behaalde de aflevering, waarmee het praatprogramma na ruim veertien jaar afscheid nam, de tweede plek in de lijst van best bekeken televisieprogramma’s. Het praatprogramma haalde maandag nog een kijkcijferrecord, toen het direct na de persconferentie van het kabinet over de coronacrisis ruim 4,5 miljoen televisiekijkers trok.Meer bij de NVPI / NU.nl

Bekijk meer van

Matthijs van Nieuwkerk DWDD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.