— maandag 5 oktober 2020, 08:26 | 0 reacties, praat mee

Matthijs van Nieuwkerk geëerd in Wall of Fame van Beeld en Geluid

© Beeld en Geluid

Matthijs van Nieuwkerk is vrijdagavond geëerd met zijn portret in de Wall of Fame van Beeld en Geluid in Hilversum. Laatste wijziging: 5 oktober 2020, 08:33

Aanleiding hiervoor was de uitreiking van de Ere Zilveren Nipkowschijf, een prestigieuze Nederlandse televisieprijs die Van Nieuwkerk eerder dit jaar ontving voor zijn werk als programmamaker en presentator, meldt Beeld en Geluid in een persbericht.

Zijn carrière voor de schermen begon in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van januari 2003. Samen met Felix Rottenberg (PvdA) presenteerde hij het politieke tv-programma Nederland Kiest. In 2003 startte hij, samen met Wilfried de Jong, het tv-programma Holland Sport, waar ze in 2005 de Zilveren Nipkowschijf mee wonnen. In 2008 stopte hij met het sportprogramma, om zich volledig te kunnen richten op De Wereld Draait Door (DWDD) dat voor het eerst op 10 oktober 2005 werd uitgezonden. Op 27 maart 2020 vond de laatste aflevering van DWDD plaats. Momenteel is Van Nieuwkerk bezig met de voorbereidingen van een nieuw televisieprogramma voor de zaterdagavond.

Bekijk meer van

Matthijs van Nieuwkerk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.