anner smart octo

— maandag 17 juli 2017, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Marokko eist rectificatie van tv-zender France 24

© Flickr CC bij Flash.pro

De Arabische tak van France 24 heeft bij een reportage over demonstraties tegen achterstelling van het Rif-gebied in de Noord-Marokkaanse stad Al Hoceima beelden gebruikt van rellen in Venezuela. Marokko is woedend en eist excuses van de directie van France 24 in Parijs en een rectificatie.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de zender in de clinch ligt met de Marokkaanse autoriteiten. In juni kreeg de Franstalige tak in Rabat een filmverbod toen journalisten een reportage wilden maken over de gebeurtenissen in Al Hoceima, terwijl de vergunning nog niet binnen was. In Marokko is een vergunning nodig om te kunnen filmen. De afgelopen jaren zijn cameraploegen het land uit gezet omdat ze filmden zonder deze autorisatie. Volgens de zender waren alle documenten voor de aanvraag ingeleverd, maar pasten de autoriteiten de procedure aan zonder daar iets over te zeggen. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Marokko France 24

Praat mee

noodfonds

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.