— dinsdag 15 februari 2011, 09:27

Hongarije nuanceert wijziging mediawet

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft 'voor eigen publiek' in het Hongaarse parlement gezegd zich door niemand de wet te laten voorschrijven - óók niet door de Europese Unie. Orban deed zijn uitspraken in het kader van de omstreden Hongaarse mediawet, dat passages bevat waardoor de persvrijheid wordt beperkt. Zo ziet een overheidsorgaan toe op 'objectieve' berichtgeving, met boetes in het vooruitzicht. De Europese Unie heeft aangedrongen op wijziging, waartoe Hongarije - momenteel voorzitter van de EU - bereid bleek. Het betreft echter kleine aanpassingen. Eurocommissaris Neelie Kroes bekijkt momenteel of die wijzigingen ver genoeg gaan. Orban loste alvast een schot voor de boeg: "Niemand zal de vloer aanvegen met deze regering, zoals ze hebben gedaan met onze onbeholpen en ongelukkige voorgangers."

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.