persveilig seminar

— woensdag 15 september 2021, 13:30 | 0 reacties, praat mee

Mark Schrader verruilt AT5 voor Nieuwsuur

Mark Schrader vertrekt na tien jaar bij AT5, meldt de Amsterdamse omroep. Hij zal per oktober als verslaggever bij Nieuwsuur beginnen. Daarnaast gaat hij voor Dag en Nacht Media een podcast maken. Laatste wijziging: 15 september 2021, 14:50

Schrader presenteerde bij AT5 het nieuws en De Zwoele Stad, en maakte naam als een crime-verslaggever. In samenwerking met BNNVARA maakte hij een documentaire over de vergismoord op Djordy Latumahina, en samen met Nieuwsuur maakte hij een achtergrondverhaal over Jawed S., die op het Centraal Station in Amsterdam verschillende mensen neerstak. Met een serie geschreven verhalen over de coke killer won hij een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

Schrader kijkt goed terug op de afgelopen tien jaar. “Ik kwam op m’n twintigste bij AT5 binnen als stagiair en het voelt inmiddels - zoals wel meer AT5’ers zeggen - als familie. Ik heb hier de afgelopen tien jaar alles kunnen en mogen doen. Daar ben ik m’n collega’s en alle Amsterdammers die daaraan hebben bijgedragen dankbaar voor.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.