— woensdag 16 juni 2021, 09:43 | 0 reacties, praat mee

Maria Henneman bestuursvoorzitter Rathenau Instituut

Maria Henneman, sinds deze maand voorzitter van het bestuur bij het Rathenau Instituut.

Voormalig journalist Maria Henneman is door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut, dat debat en onderzoek stimuleert over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving. Laatste wijziging: 16 juni 2021, 10:00

Henneman, bekend als verslaggever bij het NOS Journaal en later als hoofdredacteur bij het actualiteitenprogramma Netwerk, vertrok in 2004 uit de journalistiek. Ze startte toen een adviesbureau.

Henneman: “Ik ben blij dat ik mijn expertise mag inzetten voor dit belangrijke instituut, dat de wereld van wetenschap, technologie en innovatie verbindt met bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Het is zo belangrijk dat het Rathenau Instituut politici helpt in hun oordeelsvorming. De opbrengsten uit wetenschap, technologie en innovatie kunnen immers levens van mens en maatschappij drastisch veranderen.”

Henneman volgt bij het Rathenau Instituut Gerdi Verbeet op, die na twee termijnen als voorzitter niet meer herkiesbaar was.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.