— donderdag 11 mei 2023, 11:30 | 0 reacties, praat mee

‘Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman tijdelijk te zien op SBS 6’

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman tijdens het laatste optreden van hun theatershow De Pannekoekencaravan. - © Ramon van Flymen/ANP

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn deze zomer tijdelijk te zien op SBS 6 als vervanging van de heren van 'Vandaag Inside', zo melden bronnen aan het AD. Laatste wijziging: 11 mei 2023, 11:47

Sinds 2021 is het duo te zien in het programma ‘Media Inside’ dat namens BNNVARA op NPO 3 wordt uitgezonden. Het gebeurt niet vaak dat presentatoren - tijdelijk - een overstap of een uitstapje maken naar de commerciële omroepen. Volgens het AD zullen Van Roosmalen en Groenteman van juni tot augustus Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen vervangen, daarna keren de laatste drie weer terug.

Van Roosmalen was in het verleden regelmatig te gast in Vandaag Inside. Het duo maakt samen ook de podcast ‘Weer een dag’, het is onbekend of die podcast wordt voortgezet tijdens het presenteren van Vandaag Inside. Ze zullen niet de hele zomer te zien zijn, weet het AD, het is de bedoeling dat Hélène Hendriks ook ‘De Oranjezomer’ zal presenteren. BNNVARA was tegenover het AD niet bereikbaar voor commentaar.

De tijdelijke komst van Van Roosmalen en Groenteman werd wel in de uitzending van Vandaag Inside bevestigd. ‘Een totale verrassing, maar wel een goede zaak. Ik heb maanden terug al voorgesteld om Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman HLF8 te laten doen toen dat programma zo slecht scoorde. Een talkshow bovendien waar we er al tien van hadden. Ik heb dat ook in onze uitzending gezegd, maar toen vonden ze die twee niet bij SBS 6 passen. Nu kennelijk wel. Wij keken daar ook van op, maar misschien hebben ze nu eindelijk door dat ik er verstand van heb,’ aldus Johan Derksen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.