e learning nvj

— dinsdag 3 september 2019, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Marcel Molle nu ook directeur Stichting Zilveren Camera

Marcel Molle voor Museum Hilversum, het nieuwe onderkomen van de Stichting Zilveren Camera - © Cees Hartman

Hij was bestuursvoorzitter van Stichting Zilveren Camera, nu wordt Marcel Molle directeur van de stichting. Het is volgens de stichting een belangrijke stap in de richting van een professionele organisatie. Laatste wijziging: 3 september 2019, 10:31

De stichting had tot nu toe een meewerkend bestuur naast een part-time producent. Op verzoek van de andere vier bestuursleden wordt Molle nu voor twee dagen per week directeur, meldt de stichting in een persbericht.

Het stichtingsbestuur wil van de Zilveren Camera meer maken dan de jaarlijkse fotoprijs die het nu is. Het wil een platform bieden waar de ontwikkelingen rond de journalistieke fotografie het hele jaar door worden gevolgd. “Dit vereist dat er een directeur komt die regelmatig beschikbaar is en op de momenten dat het nodig is slagvaardig kan optreden. Zoiets kan je niet blijvend van een vrijwilliger vragen”, licht bestuurslid Karin Krijgsman toe. “Tegelijkertijd gaat het maar om een aanstelling van twee dagen per week en kunnen we, afhankelijk als we van sponsors zijn, geen continuïteit voor de lange termijn garanderen. Gelukkig is Marcel bereid om het onder die voorwaarden te doen.”

De stichting heeft daarnaast een kantoor in Museum Hilversum betrokken en Olga Victorie is de nieuwe producent voor de organisatie van de prijsuitreiking. Ze heeft veel ervaring als coördinator van complexe producties op nationaal en internationaal niveau. Behalve als zelfstandig producent werkt ze ook als curator en beeldredacteur.

Overigens is het stichtingsbestuur wegens het aftreden van Marcel Molle als voorzitter (en de wens om het bestuur uit te breiden) op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.