Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 10 september 2020, 15:50 | 0 reacties, praat mee

Marcel Molle weg bij Zilveren Camera

Marcel Molle voor Museum Hilversum, het nieuwe onderkomen van de Stichting Zilveren Camera - © Cees Hartman

Marcel Molle, directeur van de Zilveren Camera gaat de organisatie verlaten. Dit besluit is gezamenlijk en met wederzijdse instemming genomen, aldus het persbericht van stichting Zilveren Camera, de organisatie achter de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie.

Eva de Vos, voorzitter: “We zijn Marcel Molle zeer dankbaar voor de tijd waarin hij de Zilveren Camera heeft geleid. Een succesvol en bijzonder jubileumjaar en een goedlopende wedstrijd met bijbehorende activiteiten. Marcel Molle heeft, eerst als voorzitter en aansluitend als directeur, veel voor de Zilveren Camera betekend.”

“Het hoogtepunt voor mij als voorzitter was het bezoek van koning Willem-Alexander vorig jaar tijdens ons 70-jarig jubileum. Ook kijk ik met gepaste trots terug op de hommage die we in februari 2017 brachten aan onze vermoorde collega Jeroen Oerlemans. Nadat ik de editie 1999 van de meest prestigieuze fotoprijs van Nederland mocht winnen en de afgelopen tien jaar in verschillende posities aan deze prijs heb kunnen bijdragen, wil ik nu mijn fotografische carrière weer meer aandacht en energie gaan geven. In de afgelopen coronatijd heb ik de fotografie herontdekt en gemerkt dat ik daar nog lang niet op ben uitgekeken. In de komende tijd wil ik die creativiteit verder ontplooien.”

Het bestuur neemt de leiding over de organisatie tijdelijk waar, terwijl ze op zoek gaat naar een nieuwe directeur. Daarnaast zal het bestuur zich richten op de aanpassingen die nodig zijn voor de veranderde wereld die zich de afgelopen maanden heeft aangediend.

Bekijk meer van

Zilveren Camera Marcel Molle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.