persveilig seminar

— maandag 30 mei 2022, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Marcel Gelauff stopt als hoofdredacteur bij NOS Nieuws

© NOS

Marcel Gelauff stopt als hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Dat maakt de NOS in een persbericht bekend. Hij verlaat de nieuwsorganisatie per 1 september. Laatste wijziging: 30 mei 2022, 15:49

Gelauff was elf jaar lang hoofdredacteur bij het NOS Nieuws en daarmee de langszittende hoofdredacteur in de geschiedenis van de NOS.

“Het is voor de collega’s tijd dat er een nieuwe hoofdredacteur komt, die eigen en andere accenten kan zetten. Voor mijzelf is dit een grote stap, want na 42 jaar (meer dan) fulltime in de journalistiek te hebben gewerkt, breekt nu een nieuwe vrijheid aan die ik graag wil omarmen. Ik ben gezond, voel me sterk en dan is het jaar waarin ik 65 word een goed moment.”

“We zijn in onze taal, toon en beeldgebruik veel menselijker en veel dichterbij geworden. We bereiken jongeren zoals geen nieuwsorganisatie daarin slaagt. We zijn feitelijk en kritisch en kijken in grotere onbevangenheid en vanuit meer perspectieven naar de wereld om ons heen. We opereren met meer zelfvertrouwen en hebben steeds meer oog gekregen voor onze eigen percepties, omissies, blinde vlekken en fouten.”

Gelauff begon negentien jaar geleden bij de NOS. Daar begon hij als adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal en groeide hij in 2011 door als hoofdredacteur van volledige nieuwsafdeling. Wie Gelauff gaat opvolgen wordt niet in het persbericht bekendgemaakt.

Bekijk meer van

Marcel Gelauff

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.