word actief nvj klein

— donderdag 6 juli 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Manon Colson lanceert nieuw magazine voor kinderen

Jarenlang werkte Manon Colson (41) als sportjournalist. Eerst als wielerjournalist bij Sportweek en NUSport, later als chef voor het sportmagazine Helden, van Frits en Barbara Barend. Als zelfstandige werkte ze de laatste jaren voor programma’s als Bureau Sport. Een tijdje geleden besloot ze het echter over een hele andere boeg te gooien. Ze begon in eigen beheer en van haar spaarcenten een tijdschrift voor kinderen van vier tot zeven jaar. Bliksem, heet het. Een ‘magazine voor kleine donders’. Het eerste nummer is net verschenen. Laatste wijziging: 6 juli 2017, 14:30

Bliksem is een geïllustreerd magazine met verhalen, puzzels, kleurplaten en meer. ‘Anders en onvoorspelbaar’, zeggen ze zelf. En dat klopt. Prachtige illustraties, gekke verhaaltjes, allemaal veel overlatend aan de kinderfantasie. En natuurlijk heeft de sport er zijn plekje: Mart Smeets schrijft een kort verhaal vanuit het perspectief van kleindochter Lola, die moet afzwemmen.

In de verte doet Bliksem een beetje denken aan het pubermagazine DUF van bladenmaker Petra Boers en ontwerper Suzanne Hertogs. Een aantal jaar geleden maakten zij een paar keer een vuistdik, advertentievrij en esthetisch vormgegeven magazine waarin ze cultureel en maatschappelijk geëngageerde pubers in hun eigen taal aanspraken. Vreselijk moeilijk rendabel te krijgen, maar zo fijn a-typisch dat de VPRO Gids ervoor pleitte het werkje gratis aan alle pubers te verstrekken. Ook Bliksem gaat niet mee in de mainstream. Dus voor wie zijn kleine donders iets anders wil voorschotelen dan Piet Piraat en Mega Mindy, is het eigenwijze Bliksem een prima alternatief.

Bliksem is een uitgave van Colson, te koop via de webshop op www.bliksem-magazine.nl en kost €9,95. Het tweede nummer verschijnt in de winter.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.