training eu starters

— woensdag 22 april 2015, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Ode aan Vincent

De makers van Vincent deden er zes jaar over om dit magazine op de markt te brengen. Het is een idee van Michiel van Nieuwkerk, hoofdredacteur van het blad, en in het dagelijks leven voornamelijk freelance fotograaf. Ook is hij initiatiefnemer en producent van de documentaireserie Hollandse Meesters in de 21e eeuw, waarin Nederlandse beeldend kunstenaars worden geportretteerd. Een serie die nog steeds loopt. Dat Van Nieuwkerk geen onbekende is in de kunstwereld, komt Vincent ten goede. Laatste wijziging: 4 mei 2015, 16:53

Dit is geen makkelijk en snel in elkaar gedraaid blaadje om nog gauw even een graantje mee te pikken van het Van Gogh jubileumjaar – het is 125 jaar geleden dat de destijds berooide kunstschilder van de inmiddels wereldberoemde zonnebloemen en aardappeleters zelf een einde aan zijn leven maakte – al zal de timing niet geheel toevallig zijn.

Nee, dit magazine is met zorg gemaakt. Dat straalt het aan alle kanten uit: inhoudelijk, in de vormgeving, het papier, de mensen die er een bijdrage aan hebben geleverd. (Hans Aarsman, Annejet van der Zijl, Joost Zwagerman, Maartje Wortel, Ronald Ockhuysen), de intelligent bedachte rubrieken waar Van Goghs talent, bevlogenheid en rebellie het startpunt voor zijn geweest.

Eén puntje van kritiek: de prijs. Een tientje kost het blad (92 pagina’s), behoorlijk aan de forse kant, al is het nog zo mooi.

Vincent is een uitgave van ARComm Bladenmakers BV en ligt in de winkel voor €9,95

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.