website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Man opgepakt voor dreigementen aan Amerikaans tv-station

Lars Pasveer — Geplaatst in geweld op woensdag 4 juli 2018, 09:01

De voorpagina van The Capital Gazette, daags na de  schietpartij | Rod Lamkey jr. / EPA

De voorpagina van The Capital Gazette, daags na de schietpartij | Rod Lamkey jr. / EPA

Nieuws In Texas is eind juni een man opgepakt vanwege dreigementen dat hij een lokaal televisiestation KBTX-TV in brand zou steken en de zendermanager ging vermoorden. Net als bij de verdachte van de vijfvoudige moord op journalisten van dagblad Capital Gazette gaat het om een man die al langere tijd overhoop lag met het station.

De exacte reden is mistig, maar al in mei vorig jaar stuurde de 47-jarige Jason Eric Bewley aan zendermanager Mike Wright een mail waarin Bewley aankondigde hem zijn schedel in te zullen slaan. “Je bent ten dode opgeschreven”, schreef hij toen. Al in 2008 werd Bewley opgepakt nadat hij een glazen toegangsdeur had vernield, na eerst een vooruit van een KBTX-busje te hebben ingeslagen.

Hij werd opgepakt en veroordeeld tot het vergoeden van de schade, een taakstraf van 100 uur en een verbod om nog in de buurt van het televisiestation te komen. Hij kreeg vier jaar onvoorwaardelijk

In een verklaring zegt KBTV-TV blij te zijn dat Bewley zich nu echt moet verantwoorden voor tien jaar aan terreur: “Dat was vaak een enge en frustrerende periode voor werknemers en voormalige werknemers van KBTX. We zijn enorm dankbaar voor de onvermoeibare inzet van de autoriteiten om ons personeel te beschermen en Bewley te vinden.”

Bewley zal aanstaande vrijdag in de rechtbank verschijnen. Meer bij Dallas News *Link naar Google-cache vanwege AVG-popup die het origineel onleesbaar maakt, red.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.