Naeweb

— donderdag 27 januari 2022, 15:07 | 0 reacties, praat mee

Man die persfotograaf Huurdeman belaagde betaalt duizend euro boete

Fotograaf Caspar Huurdeman voor het politiebureau, waar hij aangifte deed. - © Bob Awick

De agressieve uitvaartverzorger die persfotograaf Caspar Huurdeman belaagde heeft van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd gekregen. De 58-jarige man betaalt duizend euro, meldt De Gooi- en Eemlander. De man eiste vorig jaar dat Huurdeman zou stoppen met fotograferen en reeds gemaakte foto's zou wissen. Laatste wijziging: 8 februari 2022, 11:36

Huurdeman fotografeerde vanaf de openbare weg. De uitvaartverzorger rukte uiteindelijk de camera van Huurdemans hals en liep ermee weg. “Een paar seconden had ik het gevoel dat ik doodging, omdat ik gekeeld werd door die band”, zei Huurdemans vorig jaar.

Hij was enigszins in shock, vertelde Huurdemans in december aan Villamedia.  Diezelfde avond zat hij nog op het politiebureau om aangifte te doen. “Daar besefte ik dat ik tijdens de worsteling mijn bril was kwijtgeraakt. Door de emotie merkte ik dat pas twee uur later.”

De man bracht de camera later terug; de gemaakte foto’s waren onaangeroerd. De uitvaart betrof twee jonge mannen uit Bunschoten die volgens De Gooi- en Eemlander onder mysterieuze omstandigheden waren overleden.

Het Openbaar Ministerie heeft de man van diefstal en hinderen van de pers beschuldigd. Van mishandeling is de man niet beschuldigd. Als verdediging voerde de man aan dat hij niet wilde dat er foto’s gemaakt werden van bezoekers van de uitvaart. Hij zou ook bevreesd zijn geweest voor escalatie als bezoekers de fotograaf zouden opmerken.

Huurdeman neemt die uitleg voor kennisgeving aan en zegt vooral benieuwd te zijn geweest naar reden waarom de uitvaartverzorger zich zo gedroeg. Meer bij De Gooi- en Eemlander / Openbaar Ministerie

Bekijk meer van

Caspar Huurdeman

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.