banner festival 23

— dinsdag 14 december 2021, 09:39 | 1 reactie, praat mee

Geweld tegen journalisten: het stopt niet vanzelf

De journalistiek gaat in toenemende mate gebukt onder agressie en geweld. Alleen al in de afgelopen weken heeft Omroep Brabant zijn logo’s van auto’s verwijderd, maakte Omroep Gelderland bekend geen verslag meer te doen van voetbalwedstrijden of risicodemonstraties, en schrapten regionale kranten van Mediahuis voor de veiligheid de naam van een verslaggever onder een stuk. Bij PersVeilig kwamen dit jaar 258 meldingen binnen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Sander van Kasteren, 14 december 2021, 13:45

Het is een schande hoe sommige mensen met de pers omgaan, maar het probleem is groter. Gevoed door online platforms denken mensen hun mening, oninteressant, haatdragend of zelfs ronduit onjuist, aan anderen op te kunnen dringen. Waar ik als journalist het meest moe van word, zijn de oeverloze discussies met mensen die je op een vaak niet al te vriendelijke manier proberen je de les te lezen terwijl ze feitelijk aantoonbaar ongelijk hebben. Maar wellicht is dat omdat ik - God zij dank - niet al te vaak met fysieke bedreigingen te maken heb. Ik hoop dat we als journalistiek het tij kunnen keren door aan goede, onafhankelijke berichtgeving te blijven doen en vooral achter onze vakgenoten te blijven staan.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.