— woensdag 25 augustus 2021, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Man aangeklaagd voor geweld tegen AP-fotograaf tijdens Capitool-rellen

Bij de aanval op het Capitool op 6 januari werd veel apparatuur van nieuwszenders en freelancers vernield. | UPI Shutterstock

Het Openbaar Ministerie in Oklahoma heeft vorige week een man aangeklaagd die wordt verdacht van het plegen van geweld tijdens de aanval op het Capitool op 6 januari. De verdachte is op videos te zien hoe hij een fotograaf van persbureau Associated Press over een muur gooit.

De fotograaf werd eerder al door de 41-jarige man beetgepakt en meegesleept, toen hij net wilde ontkomen aan twee andere agressieve bestormers. Op het videobeeld sleept verdachte Benjamen Scott Burlew de fotograaf deels een trap omhoog en duwt hem daarna over een muur.

De AP-fotograaf viel ongeveer een meter en kwam op zijn rug terecht. Naast Burlew zijn nog zeven anderen door de FBI aangeklaagd voor het aanvallen van journalisten, het vernielen van apparatuur en het opstoken van anderen om geweld te plegen tegen mediawerkers.

In het lopende onderzoek zijn momenteel 570 arrestaties uitgevoerd; de verdachten komen vanuit vrijwel alle delen van Amerika. Er zijn 170 verdachten aangeklaagd voor geweld tegen de politie.

Bekijk meer van

Verenigde Staten

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.