Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 4 december 2017, 12:00 | 1 reactie, praat mee

Make Covers Great Again: de meest opvallende Trump-covers volgens Jaap Biemans

Toen Donald Trump eind vorig jaar tot president van de Verenigde Staten werd gekozen, braken er gouden tijden aan voor covermakers. Het is een veilige stelling dat Trump hét covermodel van 2017 was. Art director Jaap Biemans selecteerde voor Villamedia de meest opmerkelijke Trump-covers van over de hele wereld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

martin broek, 28 december 2017, 13:40

“‘Nu ging het los.’ Behalve in Nederland, moeten we constateren. Op de uitreiking van de Mercurs wordt dit jaar de categorie Cover van het Jaar nieuw leven ingeblazen, maar er is hier niet één noemenswaardige Trump-cover verschenen. “

Een gemiste kans om vervolgens niet de voor de hand liggende vraag te beantwoorden, maar slechts covers uit andere landen te laten zien. Zo blijft de constatering in het luchtledige - en zonder zin - achter. Wie weet welk inkijkje in het Nederlandse perslandschap opdoemt als de vraag wel onderzocht wordt.

Wat hypothesen:
1) Nederland valt de president van haar belangrijkste bondgenoot niet aan. Dat doet Duitsland wel. omdat daar de relaties met Washington wat koeler zijn?
2) Nederland is een handelsland en wacht liever tot de bui over is gewaaid. Relaties zijn gemakkelijker te verzuren dan weer goed te krijgen. Is dat het?

Dat kan het beide niet zijn. De pers is immers geen volgeling van de buitenlandse politiek van de overheid. (Hoewel ze met dezelfde geschiedenis en kultuur is gevormd, heeft ze de gereedschappen scepsis en beschouwing om conservatisme en het uit gewoonte volgen van de macht tegenwicht te geven.) 

Het zal toch niet een kwestie van goede smaak zijn waardoor de Nederlandse bladen niet doen wat bijvoorbeeld de New Yorker en Time wel doen? Maar wat dan wel? Er zijn vast mensen die voor het beantwoorden van deze vraag doorgeleerd hebben.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.