website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Magnum Photos vindt externe investeerders

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op woensdag 14 juni 2017, 10:52

Nieuws

Fotobureau Magnum heeft voor het eerst in de bestaansgeschiedenis investeerders van buitenaf aangetrokken, meldt TIME Magazine. De investeerders krijgen een positie in de raad van bestuur van een nieuw te vormen tak, die meer geld moet gaan verdienen met materiaal van aangesloten leden. Niet iedereen is daar even blij mee.

Hoewel het auteursrecht als vanouds bij de aangesloten fotografen blijft, krijgt ‘Magnum Global Ventures’ straks meer mogelijkheden om foto’s te gelde te maken. Topman David Kogan zegt dat de technologische veranderingen in de markt betekenen dat het werk van aangesloten fotografen gezien moet kunnen worden.

Volgens Kogan moet Magnum niet enkel op inkomsten leunen uit de ‘sterk wisselende’ vraag uit de traditionele mediawereld. Magnum verkocht al foto’s via Instagram en organiseerde cursussen. Op Instagram kondigde de Belgische fotograaf John Vink aan dat hij Magnum verlaat vanwege de nieuwe vrijheden die Magnum zich met foto’s toekent. Vink was twintig jaar aangesloten bij het bureau.

Anderen zien het als een noodzakelijk stap om de zelfstandigheid van het iconische fotobureau te garanderen. Meer bij TIME Magazine / Magnum Photos

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.