word studentlid

— dinsdag 22 februari 2022, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Luistertip: Speciale Spraakmakers-uitzending over de positie van slachtoffers

Vandaag is de Europese Dag van het Slachtoffer en Spraakmakers (KRO-NCRV) staat daarom geheel in het teken van slachtoffers. Laatste wijziging: 22 februari 2022, 13:43

In een speciale uitzending wordt er gepraat over de positie van het slachtoffer in Nederland en of onze samenleving te veel gericht is op het aanpakken van daders, in plaats van het helpen van slachtoffers.

Te gast zijn onder meer Hans Faber, de oom van Anne Faber. Hij coördineerde het mediacircus namens zijn familie in de nasleep van de moord op zijn nichtje. Inmiddels helpt hij andere slachtoffers, nabestaanden en achterblijvers met zijn stichting ‘Namens de Familie’.

In Mediaforum staan Gert-Jaap Hoekman (hoofdredacteur NU.nl) en Ingrid Spijkers (Omrop Fryslân) stil bij de bejegening van slachtoffers in de media. Ook wordt er gekeken naar hoe instanties zoals politie en justitie omgaan met slachtoffers en wordt er gepraat over hoe ‘dadergericht’ onze samenleving is met Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland.

Spraakmakers is te horen vanaf 09:30 tot 11.30 op NPO Radio 1.

Bekijk meer van

Spraakmakers

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.