website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Londense politie opent 30 jaar oude moordzaak cartoonist

Lars Pasveer — Geplaatst in cartoon op woensdag 30 augustus 2017, 08:54

Naji Salim Hussain Al-Ali in 1987 | Metropolitan Police

Naji Salim Hussain Al-Ali in 1987 | Metropolitan Police

Nieuws

Dertig jaar na de moord op een Palestijnse cartoonist in Londen heeft de Britse politie de zaak opnieuw onder de aandacht gebracht. Naji Salim Hussain Al-Ali, die werkte voor de Koeweitse krant Al Qabas werd op 22 juli 1987 op klaarlichte dag in zijn nek geschoten toen hij naar zijn kantoor liep.

Hij overleed een maand later op 29 augustus, na nooit meer uit een coma te zijn ontwaakt De cartoonist had kritische tekeningen gemaakt over onder meer het regime in Palestina, waar hij doodsbedreigingen over had ontvnagen.

Het moordwapen werd twee jaar later (!) gevonden in een grasveld, maar de dader of opdrachtgever(s) zijn nooit achterhaald. Wel waren er twee mannen in het vizier, maar tot arrestaties kwam het niet. Rechercheur Haydon van Metropolitan Police Counter Terrorism Command erkent dat 30 jaar een lange tijd is.

“Maar er kan een boel veranderen in 30 jaar. Loyaliteit kan zijn verschoven en mensen die voorheen niet over de moord wilden spreken zijn nu misschien bereid naar voren te komen met cruciale informatie”, aldus Haydon. De zoon van de cartoonist zegt dat de familie nog altijd zoekt is naar afronding. Meer bij Metropolitan Police

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.