training eu starters

— dinsdag 26 juni 2018, 12:04 | 0 reacties, praat mee

Lokale omroepen missen daden bij minister Slob

De lokale omroepen verenigd in de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) zijn blij met het belang dat minister Arie Slob (Media) hecht aan lokale journalistiek, maar missen enige toezegging over geld dat nodig is om die mooie woorden concreet te kunnen maken. Dat zegt Marc Visch, directeur van de NLPO in reactie op een brief aan de Tweede Kamer van Slob over lokale omroepen. Laatste wijziging: 26 juni 2018, 12:19

Gemeenten in Nederland krijgen een bedrag per inwoner voor de lokale omroep. In 79 procent van de gemeenten gaat er geld naar een omroep. Slob wil proberen dat percentage omhoog te krijgen, schrijft hij aan de Kamer.

Zijn probleem is echter dat het geld voor de lokale omroepen wordt verdeeld door zijn collega van Binnenlandse Zaken in samenwerking met de VNG. Hij schrijft wel te gaan aandringen op een betere besteding van het geld.

Visch: ‘Wij vinden dat de minister daar krachtiger in kan en moet optreden. Wij worden nu van het kastje naar de muur gestuurd. Veel tijd hebben we niet want een aantal succesvolle lokale omroepen, zoals Regio8 in de Achterhoek en 1Twente Enschede, hebben het financieel erg moeilijk’.

Bijkomend probleem is dat het bedrag voor kleine gemeenten veel te laag is. ‘Het gaat om dubbeltjes en kwartjes. In een grote stad als Amsterdam levert dat een aardig budget op, maar in de meeste gemeenten niet. Daarom pleiten wij voor een vast bedrag en daarna pas een bedrag per inwoner. Maar daar schrijft Slob niets over’, aldus Visch.

Lees ook:
- Brief minister over lokale omroepen

Bekijk meer van

NLPO Marc Visch Arie Slob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.